AcasăReglementari contabileCare este tratamentul fiscal al cheltuielilor cu testele COVID suportate de angajator...

Care este tratamentul fiscal al cheltuielilor cu testele COVID suportate de angajator pentru salariați?

Intrebare – Care este tratamentul fiscal al cheltuielilor cu testele Covid suportate de angajator pentru salariati?

Raspuns

La stabilirea regimului fiscal aplicabil contravalorii testelor Covid suportate de angajator pentru angajații săi, este necesară analizarea de către angajator a scopului pentru care au fost făcute testele, respectiv pentru asigurarea măsurilor specifice care au ca obiect protejarea sănătății angajaților și desfășurarea activității în condiții de securitate și sănătate în muncă.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Conform prevederilor Codului fiscal, contravaloarea cheltuielilor suportate de angajator/plătitor cu efectuarea testelor medicale de diagnosticare a infecţiei COVID-19, din iniţiativa acestuia, pentru persoanele fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor, în scopul depistării şi prevenirii răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, pentru asigurarea desfăşurării activităţii în condiţii de securitate şi sănătate în muncă, pe perioada instituirii stării de urgenţă sau de alertă, potrivit legii, reprezintă avantaje acordate salariaților, acestea fiind incluse în categoria veniturilor din salarii și asimilate salariilor.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Prin urmare, din punct de vedere al impozitului pe profit, contravaloarea cheltuielilor suportate de angajator/plătitor cu efectuarea testelor medicale de diagnosticare a infecţiei COVID-19, din iniţiativa acestuia, pentru persoanele fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor, sunt cheltuieli deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal iar din punct de vedere al impozitului pe venit sunt venituri neimpozabile care nu se cuprind în sfera de calcul a contribuțiilor sociale.

Baza legala

– Legea nr 227 / 2015 articolul 25 alin.(2), art. 76 alin.(4) lit.v), art. 142 alit.v), art. 157 alin.(2), art. 220^4alin.(2)

🔍 ANAF – noi prevederi privind regimul fiscal al cheltuielilor cu efectuarea testelor medicale de diagnosticare a infecției COVID-19 🔍 – CLICK AICI

SURSA – ANAF.RO – Speta publicata la data 17.03.2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Intrebare - Care este tratamentul fiscal al cheltuielilor cu testele Covid suportate de angajator pentru salariati? Raspuns La stabilirea regimului fiscal aplicabil contravalorii testelor Covid suportate de angajator pentru angajații săi, este necesară analizarea de către angajator a scopului...Care este tratamentul fiscal al cheltuielilor cu testele COVID suportate de angajator pentru salariați?
error: Conținutul este protejat !!