AcasăSalarizareSpeță ANAF 2021 - contribuții sociale activități desfășurate în misiuni diplomatice (oficial)

Speță ANAF 2021 – contribuții sociale activități desfășurate în misiuni diplomatice (oficial)

Intrebare – Pentru veniturile realizate de soțiile/soții care însoțesc personalul român trimis în misiune permanentă în străinătate, ca urmare a activităților desfășurate în cadrul misiunilor diplomatice, se datorează contribuții sociale?

Raspuns

Conform prevederilor Codului fiscal, veniturile obținute de către persoanele fizice care desfășoară activități în cadrul misiunilor diplomatice, oficiilor consulare și institutelor culturale românești din străinătate, în conformitate cu prevederile Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice se includ în categoria veniturilor din salarii și asimilate salariilor însă acestea nu se includ în baza de calcul a contribuțiilor de asigurări sociale.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE “SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Prin urmare, pentru veniturile realizate de soțiile/soții care însoțesc personalul român trimis în misiune permanentă în străinătate, ca urmare a activităților desfășurate în cadrul misiunilor diplomatice, nu se datorează contribuții sociale (CAS și CASS).

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Baza legala

– Legea nr 153 / 2017 articolul 5 al.1 cap.IV secțiunea 3 anexa IV
– Legea nr 227 / 2015 articolul 76 alin.2 lit r^1 art 142 lit.ț art. 157 alin.2

🔍 ATENTIE – începând cu data de 03 iunie 2021, noutăți la obligația de declarare a numerarului însoțit și neînsoțit în valoare de 10 000 EUR sau mai mult 🔍 – CLICK AICI

SURSA – ANAF.RO – Speta publicata la data 17.03.2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Intrebare - Pentru veniturile realizate de soțiile/soții care însoțesc personalul român trimis în misiune permanentă în străinătate, ca urmare a activităților desfășurate în cadrul misiunilor diplomatice, se datorează contribuții sociale? Raspuns Conform prevederilor Codului fiscal, veniturile obținute de către persoanele fizice care desfășoară activități în cadrul...Speță ANAF 2021 - contribuții sociale activități desfășurate în misiuni diplomatice (oficial)
error: Conținutul este protejat !!