OPANAF nr. 2778/2020 – competenta verificare situatie fiscala personala

0
1440

Va imformam ca – in
Monitorul Oficial nr. 565 din 29 iunie 2020 – a fost publicat – Ordinul președintelui ANAF nr. 2778 din 24 iunie 2020, privind competenţa de exercitare a verificării situaţiei fiscale personale şi a activităţilor preliminare acesteia.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE, DAR SI TEXTUL INTEGRAL – VIA AJFP DAMBOVITA (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS:

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici


Potrivit prevederilor art. 138 din Codul de procedură fiscală, organul fiscal central (ANAF) are dreptul de a efectua o verificare fiscală a ansamblului situaţiei fiscale personale a persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit.

Competenţa de exercitare a verificării situaţiei fiscale personale şi a activităţilor preliminare acesteia se stabileşte prin ordin al preşedintelui A.N.A.F.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Aparatul central al A.N.A.F. are competenţă în efectuarea verificării persoanelor fizice, potrivit prezentului capitol, pe întregul teritoriu al ţării.

Activităţile preliminare verificării situaţiei fiscale personale, pe întregul teritoriu al ţării, sunt exercitate de către Direcţia generală control venituri persoane fizice.

PENTRU A DESCARCA TEXT INTEGRAL OPANAG 2778/2020 – CLICK AICI

Verificarea situaţiei fiscale personale se exercită de către Direcţia generală control venituri persoane fizice şi de către serviciile de verificări fiscale din cadrul direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.