AcasăGeneralOPANAF nr. 936/2020 - simplificare procedură redirecționare 3.5% (info și text)

OPANAF nr. 936/2020 – simplificare procedură redirecționare 3.5% (info și text)

Desi cu intarziere, va informam ca, in Monitorul Oficial nr. 325 din 21 aprilie 2020, a fost publicat Ordinul președintelui ANAF nr. 936 din 14 aprilie 2020 privind modificarea și completarea Ordinului președintelui ANAF nr. 147/2020Ordinului președintelui ANAF nr. 147/2020 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private, conform legii, precum și a modelului și conținutului unor formulare.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE – VIA AJFP DAMBOVITA (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS:

– A fost reglementată posibilitatea de depunere electronică a formularului 230, pe bază de borderou, cu formularele 230 în format hârtie, scanate.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

– A fost suspendată aplicarea prevederilor Capitolului III – Notificarea contribuabililor pentru care formularul 230 a fost depus în format hârtie pe bază de borderou de către reprezentantul entităţii nonprofit/unităţii de cult beneficiare a sumei din Procedura de redirecționare, pe perioada stării de urgență și 30 de zile după încetarea acesteia.

– Pe perioada de mai sus, organul fiscal va efectua virarea sumelor conform opțiunii contribuabililor, cu respectarea termenului de 90 de zile de la data depunerii cererii.

PENTRU DESCARCA OPANAF 939/2020 – CLICK AICI

– După expirarea termenului (30 de zile de la încetarea stării de urgență) organul fiscal va aplica prevederile Capitolului III (notificările). În cazul în care contribuabilii aduc la cunoștința ANAF că nu și-au exprimat opțiunea, organul fiscal va efectua demersurile pentru recuperarea sumelor virate necuvenit

INFO RAPID – care sunt modificările aduse la D 100 (condiții bonificație) – CLICK AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!