AcasăAplicatia OP/FVOrdine de plată multiple electronice (OPME) - alte precizări oficiale (răspundere, verificare...

Ordine de plată multiple electronice (OPME) – alte precizări oficiale (răspundere, verificare concordanță, etc.)

Dupa cum am mai spus – Ordinul de plată multiplu electronic (OPME) PDF OFICIAL ANAF AICI – poate fi utilizat de operatorii economici (agenţii economici) şi alte entităţi decât instituţii publice pentru efectuarea de plăţi online din conturile deschise la unităţile Trezoreriei Statului – insa trebuie sa se tina cont si de urmatoarele aspecte:

• Răspunderea pentru efectuarea plăţilor pe bază de ordine de plată multiple electronice (OPME) întocmite de către operatorii economici şi alte entităţi revine exclusiv persoanei care a semnat documentele respective.

• Răspunderea privind concordanţa dintre informaţiile afişate în fişierul PDF al ordinului de plată multiplu electronic (OPME) şi cele din fişierul XML ataşat acestuia revine exclusiv agenţilor economici care le-au întocmit şi depus on-line prin intermediul serviciului „Depunere declaraţii”.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

• Agenţii economici pot utiliza în continuare, pentru efectuarea plăţilor din conturi deschise la unităţile Trezoreriei Statului, şi Ordinul de plată pentru Trezoreria Statului (OPT) – PDF OFICIAL ANAF AICI – pe suport hârtie depus la ghişeul unităţii Trezoreriei statului.

• Agenţii economici au obligaţia de a verifica zilnic concordanţa operaţiunilor dispuse prin intermediul formularului „Ordin de plată multiplu electronic (OPME)” cu datele înscrise în extrasul de cont, iar în situaţia în care sunt constatate erori materiale titularii conturilor au obligaţia de a informa de îndată unităţile Trezoreriei Statului în scopul efectuării corecţiilor care se impun.

OPME – ce reprezintă, de când se poate efectua, condiții pentru utilizare, pași utilizare (oficial) – click aici

• Ordinele de plată multiple electronice (OPME) depuse de către plătitori până la ora limită, stabilită prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi care se publică pe site-ul direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice şi se afişează la sediile unităţilor Trezoreriei Statului, se procesează şi se înregistrează în contabilitate de către unităţile trezoreriei statului în aceeaşi zi lucrătoare, în măsura în care în procesul de validare nu sunt identificate erori.

• Ordinele de plată multiple electronice (OPME) depuse de către plătitori după ora limită stabilită prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi care se publică pe site-ul direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice şi se afişează la sediile unităţilor Trezoreriei Statului, se procesează şi se înregistrează în contabilitate de către unităţile trezoreriei statului cu data următoarei zile lucrătoare, în măsura în care în procesul de validare nu sunt identificate eroriPDF OFICIAL ANAF AICI .

INSTRUCȚIUNI pentru completarea OPME (ordinului de plata multiplu electronic) – oficial – click aici

Baza legală:

Ordinul Ministerului Finanţelor Publice 1819/2020 – pentru modificarea şi completarea art. 6^1 din Normele metodologice privind utilizarea şi completarea ordinului de plată pentru Trezoreria Statului (OPT) şi a ordinului de plată multiplu electronic (OPME), aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 246/2005, precum şi pentru completarea Procedurii de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanţă între Ministerul Finanţelor Publice/organul fiscal central şi persoanele fizice, persoanele juridice şi alte entităţi fără personalitate juridică, aprobată prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 660/2017

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Dupa cum am mai spus - Ordinul de plată multiplu electronic (OPME) - PDF OFICIAL ANAF AICI - poate fi utilizat de operatorii economici (agenţii economici) şi alte entităţi decât instituţii publice pentru efectuarea de plăţi online din conturile deschise la unităţile Trezoreriei...Ordine de plată multiple electronice (OPME) - alte precizări oficiale (răspundere, verificare concordanță, etc.)
error: Conținutul este protejat !!