AcasăTVA - modificari si noutatiOUG 78/2019 (INFO OFICIAL) - plata defalcată a TVA se abrogă începând...

OUG 78/2019 (INFO OFICIAL) – plata defalcată a TVA se abrogă începând cu data de 1 februarie 2020

Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 1031 din 23 decembrie 2019 a fost publicata Ordonanța de Urgență a Guvernului României nr. 78 din 18 Decembrie 2019TEXT INTEGRAL – privind modificarea unor acte normative și stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, precum și pentru aprobarea unor măsuri fiscal-bugetare.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE – VIA AJFP DAMBOVITA (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS.

– Ordonanţa Guvernului nr. 23/2017 privind plata defalcată a TVA se abrogă începând cu data de 1 februarie 2020.
– Începând cu data de 23 decembrie 2019, organele fiscale nu mai operează înscrieri în Registrul persoanelor care aplică plata defalcată a TVA.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

– Până la data de 1 februarie 2020, contul de TVA poate fi executat silit de către orice creditor, indiferent de natura creanţei.
– În termen de 10 zile de la data de 1 februarie 2020, unităţile Trezoreriei Statului la care persoanele care au aplicat mecanismul plăţii defalcate a TVA au deschise conturi de TVA transferă automat, fără nicio formalitate prealabilă în raport cu titularul contului, disponibilul existent în soldul conturilor de TVA în contul de disponibil al titularului deschis la aceeaşi unitate a Trezoreriei Statului.

– În termen de 10 zile de la data de 1 februarie 2020, persoanele care au aplicat mecanismul plăţii defalcate a TVA care nu au deschis la Trezoreria Statului cont de disponibil vor comunica unităţii Trezoreriei Statului contul curent deschis la o instituţie de credit în care se transferă sumele respective. – – În cazul în care aceste persoane nu comunică informaţii privind contul curent deschis la instituţia de credit, în baza unei liste a acestor persoane furnizate de Trezoreria Statului, organul fiscal solicită, în termen de 10 zile de la data primirii solicitării de la Trezoreria Statului, titularilor de cont aceste informaţii, pe care le transmite unităţilor Trezoreriei Statului în vederea transferului sumelor.

UTIL – Cum procedăm pentru aliniere la salariul minim (până la 01.01.2020) – întocmim “Decizie colectivă de mărire a salariilor” sau „Act adițional” ? – click aici

– Începând cu data de 1 februarie 2020, prin conturile de TVA deschise la unităţile Trezoreriei Statului ale persoanelor care au aplicat mecanismul plăţii defalcate a TVA nu mai pot fi efectuate operaţiuni, cu excepţia celor prevăzute mai sus.

– Abrogarea ordonanței split TVA a fost necesară având în vedere depăşirea termenului-limită de 1 august 2019, asumat faţă de Comisia Europeană, pentru compatibilizarea sistemului de plată defalcată a TVA cu acquis-ul comunitar în domeniu, ca urmare a Scrisorii Comisiei Europene nr. C(2018) 7.121 final din 8 noiembrie 2018 de punere în întârziere în cauza 2017/2.180 – având ca obiect incompatibilitatea cu dreptul Uniunii Europene a sistemului de plată defalcată a TVA în aplicare de la 1 ianuarie 2018,

– Neabrogarea ar fi avut drept consecinţe riscul continuării procedurii de infringement în cauza 2017/2.180 – având ca obiect incompatibilitatea cu dreptul Uniunii Europene a sistemului de plată defalcată a TVA şi suportarea unor sancţiuni pecuniare şi a unor penalităţi substanţiale.

NOU SI OFICIAL – Inspecția Muncii a lansat azi (20.12.2019) – Registrul Electronic de Evidență a Zilierilor și o aplicație mobilă dedicată – click aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 1031 din 23 decembrie 2019 a fost publicata Ordonanța de Urgență a Guvernului României nr. 78 din 18 Decembrie 2019 - TEXT INTEGRAL - privind modificarea unor acte normative și stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, precum...OUG 78/2019 (INFO OFICIAL) - plata defalcată a TVA se abrogă începând cu data de 1 februarie 2020
error: Conținutul este protejat !!