AcasăReglementari contabileNU UITAȚI (până la final de 2019) - plătitorii de impozit pe...

NU UITAȚI (până la final de 2019) – plătitorii de impozit pe profit și impozit pe veniturile microîntreprinderilor au posibilitatea de a efectua sponsorizări

Având în vedere faptul că mai sunt doar câteva zile până la sfârșitul anului 2019 – AJFP DAMBOVITA reaminteste faptul că plătitorii de impozit pe profit și impozit pe veniturile microîntreprinderilor au posibilitatea de a efectua sponsorizări care se scad, în anumite limite, din impozitele respective, rezultând astfel impozite mai mici de plată.

PLĂTITORII DE IMPOZIT PE PROFIT

Pot efectua sponsorizări către entități persoane juridice fără scop lucrativ (asociații, fundații) unități de cult (parohii) sau instituții publice (primării, școli).

Sponsorizările efectuate către persoane juridice fără scop lucrativ (asociații, fundații) și unități de cult (parohiile), începând cu data de 1 aprilie 2019, trebuie făcute doar dacă acestea sunt înscrise în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (registru ținut de ANAF).

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Instituțiile publice (primării, școli) pot fi sponsorizate, acestea netrebuind să se înscrie în Registru.

Sponsorizările pot fi scăzute din impozitul pe profit aferent anului 2019 în limita minimului dintre următoarele două sume:

– 0,5% din cifra de afaceri a perioadei ianuarie-iulie + 0,75% din cifra de afaceri a perioadei august-decembrie 2019;
– 20% din impozitul pe profit.

Sumele sponsorizate care nu se încadrează în limita de mai sus se reportează și vor fi scăzute, în aceleași condiții, în următorii 7 ani fiscali.

PLĂTITORII DE IMPOZIT PE VENITURILE MICROÎNTREPRINDERILOR

Pot efectua sponsorizări către entități persoane juridice fără scop lucrativ (asociații, fundații) și unități de cult (parohii). Atenție: NU se pot efectua sponsorizări deductibile către instituții publice (primării, școli).

Sponsorizările efectuate în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 martie 2019 pot fi efectuate doar către unități licențiate să efectueze servicii sociale.

UTIL – Cum procedăm pentru aliniere la salariul minim (până la 01.01.2020) – întocmim “Decizie colectivă de mărire a salariilor” sau “Act adițional” ? – click aici

Sponsorizările efectuate în perioada 1 aprilie 2019 – 31 decembrie 2019 pot fi efectuate doar către persoane juridice fără scop lucrativ (asociații, fundații) și unități de cult (parohiile) care sunt înscrise în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (registru ținut de ANAF).

Sponsorizările efectuate într-un trimestru pot fi scăzute din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor aferent trimestrului respectiv în limita a 20% din impozit.

Sumele sponsorizate care nu se încadrează în limita de mai sus se reportează și vor fi scăzute, în aceleași condiții, în următoarele 28 de trimestre.

ASPECTE GENERALE

Contractele de sponsorizare trebuie încheiate în scris, iar sumele trebuie virate de către sponsori până la data de 31 decembrie 2019.

Atât plătitorii de impozit pe profit, cât și cei plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor trebuie să depună Formularul 107 “Declaraţie informativă privind beneficiarii sponsorizărilor/mecenatului/burselor private”.

NOU SI OFICIAL – Inspecția Muncii a lansat azi (20.12.2019) – Registrul Electronic de Evidență a Zilierilor și o aplicație mobilă dedicată – click aici

Cei care doresc, pot efectua sponsorizări și către asociația pe care o coordonez – ASOCIAȚIA LITERATA, asociație care desfășoară mai multe tipuri de activități non-profit:

– cursuri gratuite pentru copii (șah, modelism, robotică, cor);
– organizare conferințe de comemorare a unor personalități;
– ajutorare umanitară a oamenilor aflați în nevoi (situații speciale).

Atașam o prezentare a asociației în imagini, precum și un proiect de contract de sponsorizare. Asociația este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale – CLICK AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Având în vedere faptul că mai sunt doar câteva zile până la sfârșitul anului 2019 - AJFP DAMBOVITA reaminteste faptul că plătitorii de impozit pe profit și impozit pe veniturile microîntreprinderilor au posibilitatea de a efectua sponsorizări care se scad, în anumite limite, din...NU UITAȚI (până la final de 2019) - plătitorii de impozit pe profit și impozit pe veniturile microîntreprinderilor au posibilitatea de a efectua sponsorizări
error: Conținutul este protejat !!