NEWS – Inspectorii Antifraudă au verificat peste 1.700 de firme dacă fiscalizează încasările. Acțiunile vor continua!

0
196

În săptămâna 15–21 octombrie a.c. inspectorii antifraudă fiscală au verificat la nivel naţional modul în care 1.706 de firme au respectat prevederile legale referitoare la dotarea şi utilizarea caselor de marcat.

Au fost identificate abateri și aplicate 207 de avertismente. De asemenea au fost dispuse și sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 6,41 milioane de lei (amenzi şi confiscări). Valoarea totală a celor 1.133 amenzi dispuse este de 6,02 milioane lei, iar confiscările de numerar, venituri ilicite şi bunuri au totalizat 390.924 lei.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Totodată, inspectorii antifraudă au dispus suspendarea activității comerciale în 22 de locații, astfel: 12 pentru refuzul emiterii bonului fiscal, 10 pentru lipsa casei de marcat și 5 pentru comercializarea de produse accizabile fără timbru fiscal.

UTIL – ULTIMA ORĂ – MFP asigură o implementare echitabilă a noilor case de marcat cu jurnal electronic – click aici

Direcţia generala antifraudă fiscală din cadrul ANAF acționează permanent pentru destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi pentru reducerea evaziunii fiscale, în vederea atingerii obiectivului strategic de creștere a gradului de conformare voluntară la declarare și plată.

Acțiunile de monitorizare și control ale inspectorilor antifraudă vor continua în perioada următoare.

UPDATE (oficial) – Termenele de depunere a declarațiilor pentru casele de marcat – A4200, A4203, F4109 (plus pașii necesari) – click aici

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentCorectarea erorilor din documentele de plata – dacă s-a utilizat la plata un cod de identificare fiscala eronat (ANAF)
Articolul următorGhid de completare a formularului L 153 – oficial ANAF și Ministerul Muncii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.