AcasăAplicatia OP/FVCorectarea erorilor din documentele de plata - dacă s-a utilizat la plata...

Corectarea erorilor din documentele de plata – dacă s-a utilizat la plata un cod de identificare fiscala eronat (ANAF)

Intrebare – Pot fi corectate erorile din documentele de plata in situatia in care plata obligatiilor fiscale s-a efectuat utilizand un cod de identificare fiscala eronat ?

Raspuns

In Codul de procedura fiscala se prevede ca, in situatia in care plata obligatiilor fiscale s-a efectuat utilizand un cod de identificare fiscala eronat, eroarea din documentul de plata poate fi corectata cu conditia ca plata sa nu fi stins creantele datorate bugetului in care s-a incasat suma platita eronat, cu exceptia cazului in care in evidenta fiscala debitorul inregistreaza sume platite in plus cel putin la nivelul platii eronate.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

In acest sens, organul fiscal competent verifica in evidentele fiscale existenta erorilor semnalate de contribuabili, precum si indeplinirea conditiilor prevazute de lege printre care si cea privind administrarea obligatiilor fiscale de acelasi organ fiscal.

Baza legala

– Legea nr 207 / 2015 articolul art. 164 alin. 4
– Ordinul ministrului finantelor publice nr 164 / 2017 articolul art. 3 alin. 1 din Anexa

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 23.08.2018 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura