DGV – 167.040 seturi de prezervative contrafăcute, în valoare de aproximativ 335.000 euro, reținute de inspectorii vamali

0
255

În data de 12 octombrie 2018 inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa sud, urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China cu mărfuri pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti au reţinut 167.040 seturi prezervative nedeclarate, cât și susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru marca comunitară DUREX.

Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original este de aproximativ 335 000 euro.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Pentru fapta constatată urmează să fie aplicată contraventie în sumă de 3.000 lei, având ca măsură complementară confiscarea bunurilor conform dispozitiilor H.G. nr. 707/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Codului vamal al Romaniei.

În paralel a fost demarată și procedura prevăzută de Regulamentul (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Sursa – customs.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.