Contestația la executare privind măsuri asigurătorii – răspuns oficial ANAF

1
276

Intrebare – Unde trebuie să depună cel interesat contestația împotriva actelor prin care se duc la îndeplinire măsurile asigurătorii și în ce termen?

Raspuns

Contestaţia împotriva actelor prin care se duc la îndeplinire măsurile asigurătorii se introduce de cel interesat la instanţa judecătorească competentă în termen de 15 zile, sub sancţiunea decăderii, de la data când:

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

a) contestatorul a luat cunoştinţă de instituirea măsurilor asigurătorii ori de actele prin care se duc la îndeplinire măsurile asigurătorii pe care le contestă, din comunicarea deciziei de instituire a măsurilor asigurătorii sau din altă înştiinţare primită ori, în lipsa acestora, cu ocazia realizării măsurilor asigurătorii sau în alt mod;
b) contestatorul a luat cunoştinţă, potrivit prevederilor de mai sus, de refuzul organului de executare silită de a îndeplini un act de executare a măsurilor asigurătorii.

Baza legala Legea nr 207 / 2015 articolul 213 al.14, art.260 al.1 și 4, art. 261 al.1 lit.a și b și al.2 și 3

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 15.09.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.