AcasăCodul munciiITM (oficial) - controale la firmele care folosesc zilieri (amendă de la...

ITM (oficial) – controale la firmele care folosesc zilieri (amendă de la 10.000 la 20.000 lei)

În ultima săptămână din luna septembrie, la nivel naţional, s-a desfășurat o campanie de control la beneficiarii la care folosesc munca zilierilor .

Pentru a nu exista nici un fel de dubii vizavi de activităţile desfăşurate de zilieri, ITM reamintește că aceştia pot desfăşura numai activităţi necalificate, cu caracter ocazional, și numai în domeniile prevăzute în Clasificarea activităților din economia națională și în conformitate cu prevederile art. 13 din Legea nr. 52/2011.

Beneficiarul care foloseşte zilieri pentru alte activităţi decât cele expres reglementate lege este sancţionat cu amendă de la 10.000 la 20.000 lei.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Principalele domenii de activitate în care au fost utilizați zilierii sunt (conform ultimelor verificari): agricultura, silvicultura, comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii și activități de alimentație (catering) pentru evenimente.

ATENTIE – ITM monitorizează în permanență societățile care utilizează munca zilierilor, desfășurând astfel de acţiuni şi în perioada următoare, iar acolo unde se va constata faptul că agenţii economici nu respectă prevederile legislaţiei muncii în vigoare, se vor aplica sancţiuni contravenţionale şi, în acelaşi timp, se vor trasa măsuri şi termene concrete de remediere a deficienţelor.

Comunicat oficial ANAF – zilierii pot lucra 3 luni pe an la același angajator, sau 6 luni pe an prin intermediul unei agenții de intermediere – click aici

Sursa (cu multumiri pentur posibilitatea preluarii informatiilor) – Biroul de presă al ITM Arad

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!