ATENȚIE – certificatele de atestare a vechimii în munca eliberate și de către Inspectoratul Teritorial de Muncă

0
596

Deși Codul Muncii obligă angajatorii să elibereze, la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate, totuși, din ce in ce mai multe persoane apelează la ITM pentru a intra în posesia unui asemena document.

ITM eliberează un extras din registru, doveditor al vechimii în munca, doar contra cost, față de angajator care nu percepe taxe, acest lucru intrând în obligațiile legale ale acestuia din urmă.

În acest sens, precizăm că, numai în ultima lună, ITM Arad (sursa articolului) a eliberat peste 300 de documente doveditoare a vechimii în muncă, numărul solicitărilor fiind în continuă creștere.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Pe această cale, ITM face apel la persoanele fizice să solicite întâi angajatorilor eliberarea de certificate doveditoare a vechimii în muncă, iar în cazul nesolutionării favorabile a cererii, să apeleze la serviciile ITM, care sunt contra cost (20 lei/document conform Ordin nr. 826/2014).

Totodată, ITM reaminteste persoanelor fizice că, în arhivele ITM, încă se găsesc mii de cărți de muncă ce iși așteaptă titularii, cărți de muncă ce se pot ridica personal de la sediul ITM sau prin împuternicit, în baza unei procuri notariale.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentRegim ambalaje – și importanța unui soft de facturare/gestiune în evidența acestora
Articolul următorIMPORTANT – precizări oficiale ITM privind suportul tehnic REGES/REVISAL

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.