Ridicarea măsurilor asigurătorii – speță oficiala ANAF (colectarea creanțelor fiscale)

1
182

Intrebare – Când pot fi ridicate măsurile asigurătorii sub forma popririi asigurătorii de către creditorul fiscal?

Raspuns

Conform Codului de procedură fiscală măsurile asigurătorii se ridică, în tot sau în parte, prin decizie motivată, de către creditorul fiscal, când au încetat motivele pentru care au fost dispuse sau la constituirea garanţiei prevăzute în Codul de procedură fiscală, după caz.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

În situaţia în care au fost instituite măsuri asigurătorii şi au fost sesizate organele de urmărire penală potrivit legii, după comunicarea soluţiei date de către organele de urmărire penală sau hotărârii judecătoreşti, în cazul în care măsurile asigurătorii instituite de către organul fiscal competent nu se transformă în măsuri executorii potrivit legii, acestea se ridică de către organul care le-a dispus.

Baza legala

– Legea nr 207 / 2015 articolul 213 al.1, 2, 8 și art.214 al.1 și 2

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 15.09.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

Articolul precedentProiect Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal – modificări noi în sfera TVA
Articolul următorDeclarația 112 – PDF-ul inteligent oficial ANAF a fost actualizat din nou, acum la vers. 7.1.1 (se permit diacritice)

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.