Proiect Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal – modificări noi în sfera TVA

0
217

În vederea transpunerii prevederilor Directivei (UE) 2016/1065 a Consiliului din 27 iunie 2016 de modificare a Directivei 2006/112/CE în ceea ce privește tratamentul aplicat cupoanelor valorice, se vor stabili reguli specifice cu privire la tratamentul TVA aplicat cupoanelor valorice care vizează:

• definirea cupoanele valorice și clasificarea acestora în cupoane valorice cu utilizare unică și cupoane valorice cu utilizări multiple;

• stabilirea faptului generator al TVA și a regimului TVA aplicabil în cazul celor două categorii de cupoane valorice. Astfel, în cazul cupoanelor cu utilizare unică, se colectează TVA la momentul transferului cupoanelor, iar în cazul cupoanelor cu utilizări multiple, se colectează TVA la livrarea bunurilor sau la prestarea serviciilor la care se referă cuponul valoric.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

În vederea transpunerii prevederilor art. 1 din Directiva (UE) 2017/2455 a Consiliului din 5 decembrie 2017 de modificare a Directivei 2006/112/EC și a Directivei 2009/132/CE în ceea ce privește anumite obligații privind taxa pe valoarea adăugată pentru prestările de servicii și vânzările de bunuri la distanță, se propun următoarele:


• modificarea locului prestării pentru serviciile electronice, de telecomunicații, televiziune și radiodifuziune, efectuate către persoane neimpozabile din alte state membre UE, sub plafonul de 10.000 euro;

• aplicarea regulilor de facturare din statul membru în care este stabilit prestatorul, pentru serviciile pentru care se aplică regimul special pentru serviciile electronice, de telecomunicații, televiziune și radiodifuziune;

• instituirea posibilității persoanelor impozabile care nu sunt stabilite în Comunitate, dar care sunt înregistrate în scopuri de TVA în Comunitate pentru alte operațiuni, de a aplica regimul special pentru serviciile electronice, de telecomunicaţii, de radiodifuziune sau de televiziune.

NOU – Mecanismul de raportare a dividendelor repartizate trimestrial de operatorii economici – proiect MFP – click aici

Pentru prestările de servicii electronice, de telecomunicații, televiziune și radiodifuziune, efectuate către persoane neimpozabile din alte state membre UE, sub plafonul de 10.000 euro, locul prestării va fi în statul în care este stabilit prestatorul, cu posibilitatea ca prestatorul să opteze de la început ca prestările sale să fie impozitate în statul membru în care este stabilit beneficiarul.

Pentru prestările de servicii care depășesc acest plafon se vor aplica aceleași reguli ca și în prezent, respectiv se vor impozita în statul membru în care este stabilit beneficiarul.

Proiectul de ordin este publicat la rubrica Transparență decizională – click aici

Articolul precedentInspectorii Antifraudă au verificat peste 13.800 de autovehicule de marfă – în ultima perioadă
Articolul următorRidicarea măsurilor asigurătorii – speță oficiala ANAF (colectarea creanțelor fiscale)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.