Măsuri asigurătorii fiscale și sesizare organe de urmărire penală – speță ANAF

0
254

Intrebare – Măsurile asigurătorii instituite de către organul fiscal înainte de emiterea titlului de creanţă subzistă în cazul în care au fost și sesizate organele de urmărire penală dar nu au fost luate măsuri asigurătorii de către acestea conform Codului de procedură penală?

Raspuns

Codul de procedură fiscală dispune că în situația în care s-au instituit măsuri asigurătorii de către organul fiscal înainte de emiterea titlului de creanţă și au fost sesizate organele de urmărire penală, potrivit legii, dar pentru situația respectivă nu au fost luate măsuri asigurătorii de către acestea conform Codului de procedură penală, măsurile asigurătorii fiscale nu încetează de drept, acestea subzistând până la data soluţionării cauzei de către organele de urmărire penală sau de instanţa de judecată.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

Ridicarea măsurilor asigurătorii instituite de către organul fiscal competent se face numai în cazul în care aceste măsuri nu se transformă în măsuri executorii potrivit legii, după comunicarea soluţiei date de către organele de urmărire penală sau hotărârii judecătoreşti.

Baza legala

– Legea nr 135 / 2010 articolul 249
– Legea nr 207 / 2015 articolul 213 al.8

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 22.09.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.