Care sunt modalitățile de organizare și conducere a contabilității unei persoane juridice?

1
235

Intrebare – Care sunt modalitatile de organizare si conducere a contabilitatii unei persoane juridice?

Raspuns

Potrivit Legii contabilitatii, persoanele juridice au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea financiara, potrivit prezentei legi.

Contabilitatea se organizeaza si se conduce, de regula, in compartimente distincte, conduse de catre directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie. Aceste persoane trebuie sa aiba studii economice superioare.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

De asemenea, contabilitatea poate fi organizata si condusa pe baza de contracte de prestari de servicii in domeniul contabilitatii, incheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania.

Baza legala

– Legea nr 82 / 1991 articolul 1 al. 1, art. 10 al. 2 si 3

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 25.09.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

Articolul precedentMăsuri asigurătorii fiscale și sesizare organe de urmărire penală – speță ANAF
Articolul următorMecanismul de raportare a dividendelor repartizate trimestrial de operatorii economici – proiect MFP

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.