AcasăCodul munciiPlata amenzilor la jumătate începând cu data de 24.08.2018 (în termen de...

Plata amenzilor la jumătate începând cu data de 24.08.2018 (în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal) – comunicat oficial ITM

Începând de vineri, 24.08.2018, intră în vigoare modificările aduse O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor prin Legea nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale.

Conform ultimelor modificări, contravenientul are posibilitatea achitării, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, a jumătate din amenda minimă prevăzută de actul normativ și nu în 48 de ore, așa cum era până în prezent.

Procesul-verbal de constatare a contravenției este titlu de creanță și înștiințare de plată.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

Achitarea de către contravenient a jumătate din amenda minimă prevăzută de lege se va aplica, potrivit noilor reglementări, și în acele situații în care actul normativ de stabilire a contravențiilor nu prevede expres această posibilitate.

Contravenientul are obligația să prezinte agentului constatator, la cerere, actul de identitate ori documentele în baza cărora se fac mențiunile prevăzute în procesul-verbal de constatare a contrvenției. În caz de refuz, pentru legitimarea contravenientului, agentul constatator poate apela la autoritățile competente.

Pentru procesele-verbale întocmite anterior intrării în vigoare a Legii nr. 203/2018, aplicarea și executarea sancțiunii contravenționale se supun prevederilor legale în vigoare la momentul întocmirii actului de constatare.

Sursa (cu multumiri) – Biroul de presă al ITM Arad

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!