Plata amenzilor la jumătate începând cu data de 24.08.2018 (în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal) – comunicat oficial ITM

0
659

Începând de vineri, 24.08.2018, intră în vigoare modificările aduse O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor prin Legea nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale.

Conform ultimelor modificări, contravenientul are posibilitatea achitării, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, a jumătate din amenda minimă prevăzută de actul normativ și nu în 48 de ore, așa cum era până în prezent.

Procesul-verbal de constatare a contravenției este titlu de creanță și înștiințare de plată.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

Achitarea de către contravenient a jumătate din amenda minimă prevăzută de lege se va aplica, potrivit noilor reglementări, și în acele situații în care actul normativ de stabilire a contravențiilor nu prevede expres această posibilitate.

Contravenientul are obligația să prezinte agentului constatator, la cerere, actul de identitate ori documentele în baza cărora se fac mențiunile prevăzute în procesul-verbal de constatare a contrvenției. În caz de refuz, pentru legitimarea contravenientului, agentul constatator poate apela la autoritățile competente.

Pentru procesele-verbale întocmite anterior intrării în vigoare a Legii nr. 203/2018, aplicarea și executarea sancțiunii contravenționale se supun prevederilor legale în vigoare la momentul întocmirii actului de constatare.

Sursa (cu multumiri) – Biroul de presă al ITM Arad

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentSinteza săptămânii 20.08.2018 – 24.08.2018 – clarificări ANAF distribuire dividende trimestrial, lege internship, legislație noua, etc.
Articolul următorMăsuri asigurătorii fiscale și sesizare organe de urmărire penală – speță ANAF

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.