O persoana fizica autorizata poate beneficia de deductibilitatea cheltuielilor cu contribuțiile la fonduri de pensii facultative în limita echivalentului în lei a 400 euro anual ?

0
190

Conform Codului fiscal, sunt deductibile la calculul venitului net anual contribuţiile la fonduri de pensii facultative efectuate către entităţi autorizate, stabilite în state membre ale Uniunii Europene sau aparţinând Spaţiului Economic European, plătite în scopul personal al contribuabilului, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual pentru fiecare persoană.

Prin urmare, o persoana fizica autorizata poate beneficia de deductibilitatea cheltuielilor cu contributiile la fonduri de pensii facultative efectuate in scop personal, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala – Legea nr 227 / 2015 articolul 68 alin.(5) lit g)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 22.08.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentUtilizare cod de identificare fiscală retras – răspuns ANAF (2018)
Articolul următorModificări ulterioare înregistrării fiscale – precizări oficiale ANAF cu privire la termen (speță)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.