AcasăDeclaratii fiscaleModificări ulterioare înregistrării fiscale - precizări oficiale ANAF cu privire la termen...

Modificări ulterioare înregistrării fiscale – precizări oficiale ANAF cu privire la termen (speță)

Intrebare – Care este termenul în care contribuabilul trebuie să aducă la cunoștință organului fiscal modificările ulterioare intervenite în datele din declaraţia de înregistrare fiscală ?

Raspuns

Potrivit Codului de procedură fiscală, modificările ulterioare ale datelor din declaraţia de înregistrare fiscală trebuie aduse la cunoştinţă organului fiscal central, în termen de 15 zile de la data producerii acestora, prin completarea şi depunerea declaraţiei de menţiuni.

În cazul modificărilor intervenite în datele declarate iniţial şi înscrise în certificatul de înregistrare fiscală, contribuabilul/plătitorul depune, odată cu declaraţia de menţiuni, şi certificatul de înregistrare fiscală, în vederea anulării acestuia şi eliberării unui nou certificat.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

Declaraţia de menţiuni este însoţită de documente care atestă modificările intervenite. Aceste prevederi se aplică în mod corespunzător ori de câte ori contribuabilul/plătitorul constată erori în declaraţia de înregistrare fiscală.

Ca urmare, în cazul în care au intervenit modificări în datele declarate iniţial în declaraţia de înregistrare fiscală și înscrise în certificatul de înregistrare fiscală sau ori de câte ori se constată erori în declaraţia de înregistrare fiscală, contribuabilul/plătitorul trebuie să depună la organul fiscal, în termen de 15 zile de la data producerii acestora, declarația de mențiuni însoţită de documente care atestă modificările intervenite.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Baza legala – Legea nr 207 / 2015 articolul 88 al.1, 2, 3 și 4

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 28.12.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua,
    Speta dvs este veche ((din decembrie 2017) si induce in eroare.
    Am schimbat CIF_ul saptamana aceasta si nu mai cere nimeni 010. Nici macar 050. Din 01 ianuarie 2018 la schimbarea datelor de la registru (sediu) si implicit al CIF_ului – nu se mai depune nici 010, nici 050.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!