Utilizare cod de identificare fiscală retras – răspuns ANAF (2018)

1
259

Intrebare – Codul de identificare fiscală retras ca urmare a radierii înregistrării fiscale mai poate fi utilizat ulterior radierii?

Raspuns

În conformitate cu prevederile Codului de procedură fiscală, codul de identificare fiscală retras, ca urmare a radierii înregistrării fiscale la cererea contribuabilului sau din oficiu de către organul fiscal central, poate fi utilizat ulterior radierii numai pentru îndeplinirea, de către succesorii persoanelor/entităţilor care şi-au încetat existenţa, a obligaţiilor fiscale aferente perioadelor în care persoana/entitatea a avut calitatea de subiect de drept fiscal.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

Baza legala – Legea nr 207 / 2015 articolul 90 al.4

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 08.05.2018 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

Articolul precedentNivel amendă pentru nedepunerea Declarației Unice – precizări oficiale ANAF (plus aplicație informatică dedicată)
Articolul următorO persoana fizica autorizata poate beneficia de deductibilitatea cheltuielilor cu contribuțiile la fonduri de pensii facultative în limita echivalentului în lei a 400 euro anual ?

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.