AcasăGeneralStocarea facturilor – obligații legale și recomandări (Episod 1 - 2018)

Stocarea facturilor – obligații legale și recomandări (Episod 1 – 2018)

Persoana impozabilă stabilită în România printr-un sediu fix are obligația de a stoca în România, conform prevederilor din Codul fiscal, numai facturile emise/primite pe baza operațiunilor la care sediul fix din România participă.

Persoanele impozabile pot stoca facturile emise/primite pe suport hârtie sau în format electronic, indiferent de forma originală în care au fost trimise ori puse la dispoziție, cu condiția să asigure autenticitatea originii, integritatea conținutului și lizibilitatea acestora, conform cu Codul fiscal, de la momentul emiterii/primirii până la sfârșitul perioadei de stocare.

Facturile emise/primite pe suport hârtie pot fi convertite în formă electronică în vederea stocării.

RECOMANDAREA NOASTRĂ – FOLOSEȘTE UN PROGRAM DE FACTURARE EFICIENT – SMART BILL – IAR ASTFEL ASIGURI RESPECTAREA PREVEDERILOR LEGALE CU PRIVIRE LA STOCARE.

Facturile emise/primite în formă electronică pot fi convertite pe suport hârtie în vederea stocării. Indiferent de forma în care este emisă/primită factura, și factura stocată în forma pentru care a optat persoana impozabilă se consideră exemplar original.

Persoanele impozabile care optează pentru stocarea electronică a facturilor au obligația să stocheze prin mijloace electronice și datele ce garantează autenticitatea originii și integritatea conținutului facturilor.

La solicitarea organelor de inspecție fiscală trebuie asigurată traducerea în limba română a facturilor primite/emise.

ÎN CONCLUZIE – FOLOSEȘTE SMART BILL – APLICAȚIE CU AJUTORUL CĂREIA ASIGURI RESPECTAREA CODULUI FISCAL ÎN CEEA CE PRIVEȘTE ACTIVITĂȚILE DE STOCARE A FACTURILOR EMISE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!