Exemple completare Declarația Unică – dividende, norma de venit, sistem real (oficial)

2
1357

Mulțumită colegilor de pe grupul – Contabili pe Facebook – va supunem atentiei 3 exemple de completare a Declarației Unice, sursa fiind ANAF Bihor și Primăria Oradea (instituții ce au organizat sesiuni cu explicații).

Speram sa va fie de folos.

PENTRU A DESCARCA CELE 3 MODELE – CLICK AICI

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

PRECIZARI (de la colegi) – dividende se refera la cele repartizate deja anul acesta, daca au fost deja repartizate pana la data de depunere a declaratiei unice – se declara acum – daca urmeaza sa fie repartizate dupa 16 iulie se declara in termen de 30 de zile. Se declara numai CASS daca dividendele sunt cel putin egale cu 1.900*12=22.800 lei. Daca sunt sub 22.800 lei, nu se datoreaza CASS. Atentie la cei care au PFA/II+SC…..se cumuleaza venitul din pfa+div.

ALTE RESURSE UTILE PE TEMA DECLARATIEI UNICE – CLICK AICI

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentStocarea facturilor – obligații legale și recomandări (Episod 1 – 2018)
Articolul următorATENȚIE (oficial) – începând cu data de 1 iulie 2018, Inspecția Muncii a demarat campania de control pe Litoral

2 COMENTARII

  1. Va rog sa-mi spuneti daca in cazul unei persoane, pensionara, care a ridicat dividende in anul 2017(aferente anului 2016) in valoare de 39250 lei se depune declaratia unica?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.