TVA – locul impunerii livrării intracomunitare de opere de arta (speță oficială ANAF)

0
167

O persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA in România care livrează opere de artă achizitionate in regim second-hand intr-un stat membru care sunt transportate direct cumpărătorului din alt stat membru are obligatia plății TVA în România?

Raspuns

Potrivit prevederilor Codului fiscal, se consideră a fi locul livrării de bunuri din punct de vedere al TVA, locul unde se găsesc bunurile în momentul când începe expedierea sau transportul, în cazul bunurilor care sunt expediate sau transportate de furnizor, de cumpărător sau de un terț.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

În baza prevederilor de mai sus, persoana impozabilă care livrează opere de artă achizitionate in regim second-hand dintr-un stat membru, pe care le transportă direct cumpărătorului în alt stat membru, nu are obligația plății TVA în România, întrucât livrarea în speță nu este impozabilă în România, locul livrării fiind stabilit în funcție de contractele încheiate între părți care trebuie analizate în baza prevederilor legale similare legislației naționale, existente în legislația celor două state membre.

Baza legala – Legea nr 227 / 2015 articolul 275 alin. (1) lit. a)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 25.04.2018 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.