OPANAF 1494/2018 – procedură stabilire din oficiu CAS şi CASS

0
242

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 553 din 3 iulie 2018, a fost publicat – Ordinul preşedintelui ANAF nr. 1494 din 18 iunie 2018 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea din oficiu a contribuţiei de asigurări sociale şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele fizice, precum şi a modelului şi conţinutului unor formulare.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor).

– Procedura de stabilire din oficiu se aplică persoanelor fizice care aveau obligaţia declarării venitului în vederea stabilirii contribuţiei de asigurări sociale (CAS), precum şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate (CASS), potrivit legii, respectiv acelor persoane cărora le-a fost stabilit din oficiu impozitul pe venitul net anual impozabil, pentru anii 2016 şi 2017.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

– Stabilirea din oficiu a contribuţiilor sociale obligatorii se efectuează de către compartimentul cu atribuţii în administrarea impozitului pe venit din cadrul organului fiscal central competent.

– În situaţia în care, în termen de 60 de zile de la data comunicării „Deciziei privind stabilirea din oficiu a contribuţiei de asigurări sociale şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pentru persoane fizice” (670), contribuabilul îşi îndeplineşte obligaţiile declarative, decizia se anulează.

PENTRU A DESCARCA TEXTUL OPANAF 1494/2018 – CLICK AICI

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentTVA – locul impunerii livrării intracomunitare de opere de arta (speță oficială ANAF)
Articolul următorSpeță TVA – livrare de bunuri din România urmată de export (răspuns oficial ANAF)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.