AcasăCodul munciiOPANAF 1281/2018 - deschidere cont pentru contribuția asigurătorie pentru muncă

OPANAF 1281/2018 – deschidere cont pentru contribuția asigurătorie pentru muncă

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 460 din 5 iunie 2018, a fost publicat Ordinul preşedintelui ANAF nr. 1281 din 18 mai 2018 pentru aprobarea Metodologiei de distribuire a sumelor reprezentând contribuţie asiguratorie pentru muncă plătite de contribuabili în contul distinct şi de stingere a acestora.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor).

– În scopul încasării contribuţiei asiguratorii pentru muncă datorate de contribuabilii persoane fizice şi juridice, la unităţile Trezoreriei Statului se deschide contul de venituri ale bugetului de stat 20.A.47.03.00 “Sume din contribuţia asiguratorie pentru muncă în curs de distribuire”, codificat cu codul de identificare fiscală al contribuabililor.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

– Stingerea contribuţiei asiguratorii pentru muncă se realizează de către organul fiscal central potrivit prevederilor art. 165 din Codul de procedură fiscală.

– Sumele plătite de contribuabili în contul de mai sus se distribuie de către organul fiscal central potrivit legii, astfel:
a) 15% se face venit la Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale;
b) 20% se face venit la Bugetul asigurărilor pentru şomaj;
c) 5% se face venit la Sistemul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale;
d) 40% se face venit la bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru plata concediilor medicale;
e) 20% se face venit la bugetul de stat.

PENTRU A DESCARCA OPANAF 1281/2018 – CLICK AICI

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!