AcasăLegislatie actualizataOMFP 2010/2018 - modificare norme restituire taxe auto

OMFP 2010/2018 – modificare norme restituire taxe auto

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 457 din 4 iunie 2018, a fost publicat Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2010 din 9 mai 2018 – privind modificarea Ordinului viceprim-ministrului, ministrul mediului, şi al ministrului finanţelor publice nr. 1.488/3.198/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor).

– Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 52/2017 a fost modificată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.25/2018 privind modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscal-bugetare, publicată în Monitorul Oficial al României nr.291 din 30 martie 2018.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

– Modificarea reglementată constă în eliminarea obligaţiei de a anexa la cererea de restituire a documentului doveditor al plăţii taxelor auto/timbrului de mediu, precum şi a copiilor cărţii de identitate a autovehiculului şi a certificatului de înmatriculare.

– Scopul măsurilor a fost simplificarea procedurilor administrative de restituire a sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule.

– Modificarea reglementată a impus şi modificarea corespunzătoare a Ordinului nr.1488/3198/2017.

PENTRU A DESCARCA OMFP 2010/2018 – CLICK AICI

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!