AcasăCodul munciiPersoanele fizice cu handicap grav datorează impozit pentru venitul obținut din închirierea...

Persoanele fizice cu handicap grav datorează impozit pentru venitul obținut din închirierea unui imobil din patrimoniul personal?

Intrebare – Persoanele fizice cu handicap grav datoreaza impozit pentru venitul obtinut din închirierea unui imobil din patrimoniul personal?

RaspunsCodul fiscal reglementeaza ca persoanele fizice cu handicap grav sunt scutite de la plata impozitului pe venit pentru veniturile realizate din activităţi independente, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere, salarii şi asimilate salariilor, pensii si activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Venitul obtinut de persoanele fizice cu handicap grav din închirierea unui imobil din patrimoniul personal nu se regaseste în categoria veniturilor mentionate mai sus, asa încat pentru acesta se datoreaza impozit pe venit.

Baza legala:

– Legea nr 227 / 2015 articolul 60 pct,1 lit.a), b), c) şi d)
– Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct.19 alin.(1)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 10.04.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!