AcasăGeneralAutoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal - a...

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal – a publicat formularul de notificare a Responsabilului cu protecția datelor (DPO)

Avand in vedere ca, numirea unui DPO este obligatorie (atât pentru operator cât și pentru persoana împuternicită) dacă:

a) prelucrarea este efectuată de o autoritate sau un organism public, cu excepția instanțelor de judecată
b) activitatea principală constă în monitorizare periodică și sistematică, pe scară largă, a persoanelor vizate
c) activitatea principală constă în prelucrarea pe scară largă a unor categorii speciale de date (cele de la art. 9 și 10) – art 37 (1) GDPR

Decizie responsabil DPO – model orientativ și gratuit – CLICK AICI

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal – impune notificarea Responsabilului cu protecția datelor (DPO) pentru:

– entitati din domeniul privat – societatile cu mai mult de 250 salariati;
– brokeri de asigurari (monitorizeaza sistematic clienti pt scadenta politelor);
– magazinele online (daca nu au newsletter si au putini clienti – ca nu trebuie, dar daca au baze mari de newsletter+multi clienti = trebuie)
– spitalele/clinicile private pentru ca se încadrează la punctul c). – date sensibile
– societatile care au multe contracte cu PF de arenda
– toate societatile care au obiect de activ marketingul

AI NEVOIE DE DETALII SUPLIMENTARE PE SUBIECTUL – GDPR (info si aici)? ATUNCI TRIMITE UN MAIL LA – [email protected] – SAU POTI SUNA LA NUMARUL DE TELEFON – 0721 070 255 . AI DETALII SI AICI – https://www.facebook.com/dataprivacysolutions/ . ATENTIE – WWW.CABINETEXPERT.RO – SUSTINE ACEASTA INITIATIVA SI VA RECOMANDA CONTACTUL CU SPECIALISTII MENTIONATI (SUNTEM DIRECT IMPLICATI). NU DATI ATENTIE ALTOR ENTITATI CE ISI FAC RECLAMA SI VA CER BANI FARA A PRESTA NIMIC.

Chiar dacă entitatea nu are obligaţia expresă de a desemna un responsabil cu protecţia datelor, ANSPDCP recomandă numirea acestuia, în considerarea efectului benefic al activităţii responsabilului în vederea asigurării respectării Regulamentului General de Protecţia Datelor de către operatorul respectiv sau persoana împuternicită de operator. Un responsabil cu protecţia datelor reprezintă un avantaj major pentru operator în vederea înţelegerii și respectării obligaţiilor prevăzute de RGPD, dialogului cu autorităţile pentru protecţia datelor și reducerii riscurilor apariţiei unor litigii.”

PENTRU MODEL NOTIFICARECLICK AICI

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

4 COMENTARII

  1. Consider ca trebuie clarificat ce inseamna prelucrare pe scara larga a datelor cu caracter personal. De ex. un broker de asigurare cu un numar relativ redus de clienti persoane fizice (sub 250), nu consider ca are obligatia numirii unui DPO.

  2. Bună ziua,

    Nu știu cum să iau legătura cu Dumneavoatră, pe pagina de contact nu aare adresa de email.

    Aș vrea să întreb, oare cum aș putea întro legală gevă fiscală.

    Mă gândesc că una dintre măsuri ar fi plata taxelor în ultima zi, respectiv fiind PFA, mă gândesc să-mi plătesc taxele la nielul salariului minim (la pensie).

    Oare mă puteți ajuta și cu alte idei?

    Vă mulțumesc frumos, cu speranța că m-ați putea ajuta.

    Cu stimă,
    R,

  3. Ar merge o greva fiscala, daca ar face toti asta. In rest – cu Declaratia Unica (cea noua) – puteti benefica de unele bonificatii daca o depuneti online si platiti si anticipat sumele. Numai bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!