25 mai 2018 – Aplicarea RGPD (comunicat Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal)

3
317

Începând din data de 25 mai 2018, devin aplicabile în mod direct, în toate statele Uniunii Europene, prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE, adoptat de Parlamentul European şi Consiliu în data de 27 aprilie 2016.

Efectul punerii în aplicare a Regulamentului constă în uniformizarea principiilor de protecție a datelor personale în toate statele membre ale Uniunii Europene și înlocuirea regimului juridic național existent, emis în temeiul Directivei 95/46/CE. Scopul principal al Regulamentului este acela de a adapta şi actualiza principiile și regulile generale de prelucrare a datelor cu caracter personal, în acord cu evoluţiile tehnologice contemporane.

Regulamentul general privind protecția datelor stabileşte un set unic de reguli destinate protejării mai eficiente a vieţii private a persoanelor fizice de pe teritoriul Uniunii Europene. Principiile şi regulile stabilite de Regulament privesc un drept fundamental al persoanei – dreptul la protecţia datelor personale, garantat de art. 8 al Cartei Drepturilor Fundamentale a UE și art. 16 al Tratatului UE.

AI NEVOIE DE DETALII SUPLIMENTARE PE SUBIECTUL – GDPR (info si aici)? ATUNCI TRIMITE UN MAIL LA – [email protected] – SAU POTI SUNA LA NUMARUL DE TELEFON – 0721 070 255 . AI DETALII SI AICI – https://www.facebook.com/dataprivacysolutions/ . ATENTIE – WWW.CABINETEXPERT.RO – SUSTINE ACEASTA INITIATIVA SI VA RECOMANDA CONTACTUL CU SPECIALISTII MENTIONATI (SUNTEM DIRECT IMPLICATI). NU DATI ATENTIE ALTOR ENTITATI CE ISI FAC RECLAMA SI VA CER BANI FARA A PRESTA NIMIC.

Regulamentul general privind protecția datelor accentuează responsabilizarea operatorilor care prelucrează date cu caracter personal și consoliează totodată drepturile garantate persoanelor vizate (persoanele ale căror date sunt prelucrate) instituind, în anumite situații, obligativitatea desemnării unui responsabil cu protecția datelor.

Totodată, începând din data de 25 mai 2018, încetează obligativitatea de a notifica Autoritatea națională de supraveghere cu privire la prelucrările de date cu caracter personal efectuate de către operatori.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Materialele informative dedicate Regulamentului 2016/679 sunt disponibile la adresa http://www.dataprotection.ro/?page=Regulamentul_nr_679_2016

Sursa – link

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentAntifraudă – 2,7 tone de legume și fructe, confiscate de inspectori din angro-urile bucureștene
Articolul următorDeclarația 112 – ANAF a actualizat ieri, 22.05.2018, PDF-ul inteligent oficial (acum la vers. 7.0.0)

3 COMENTARII

  1. Am solicitat la numarul de telefon afisat mai sus si am primit cu promptitudine raspuns. Apreciez ca fiind pozitiva aceasta oportunitate, mai ales ca informatia oferita catre mine nu a implicat nici o obligatie materiala.
    Putini mai sunt atat de amabili !!! Felicitari !!! Si multumesc inca o data .
    Aurelian BUHARU

  2. Am apelat la numarul de telefon de mai sus si am primit informatiile cerute.
    Va multumeac mult.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.