AcasăGeneralFacturile emise în sistem simplificat – info 2018 și recomandări

Facturile emise în sistem simplificat – info 2018 și recomandări

Pentru cei ce nu cunosc acest detaliu, va informam ca o factura poate sa fie emisa si în sistem simplificat, insa numai în condițiile prevăzute de Codul Fiscal .

Desi nu am mai tratat de mult acest subiect, va readucem la cunostinta, actualizat la nivelul anului 2018, ca acestea trebuie să conțină cel puțin următoarele informații:

– in principal, data emiterii;
– obligatoriu identificarea persoanei impozabile care a livrat bunurile sau a prestat serviciile – adica denumirea companiei tale – in cazul in care decizi emiterea unei astfel de facturi;
– identificarea tipului de bunuri sau servicii furnizate – de ex. „cauciucuri” sau „servicii contabile”;

– in cazul in care firma este platitoare de TVAsuma taxei colectate sau informațiile necesare pentru calcularea acesteia – aspect foarte important;
– in cazul documentelor sau mesajelor tratate drept – o referire specifică și clară la factura inițială și la detaliile specifice care se modifică – situatie mai rar intalnita, insa trebuie avuta in vedere.

UN SOFT EFICIENT SI UTIL, CARE TE AJUTA SA RESPECTI SI REGLEMENTARILE LEGALE ESTE – SMART BILL – INCEARCA-L GRATUIT!

Suntem de parere ca pentru cei care livreaza de regula cateva produse, sau pentru cei care presteaza in mod frecvent acelasi serviciu, este foarte utila aplicarea procedurii simplificate cu privire la emiterea facturior.

Si Codul Fiscal prevede ce am spus mai sus, in sensul ca permite emiterea de facturi simplificate în oricare dintre următoarele situații:

– atunci când valoarea facturilor, inclusiv TVA, nu este mai mare de 100 euro. Atentie insa – cursul de schimb utilizat pentru determinarea în euro a valorii facturii este cursul prevăzut la art. 290 din CF ;
– in cazul documentelor sau mesajelor tratate drept factură – aspect detaliat mai sus.

Readucem aminte ca – semnarea și ștampilarea facturilor simplificate nu constituie elemente obligatorii pe care trebuie să le conțină factura (baza legala – art. 319 alin. (29) din Codul fiscal).

In concluzie – respecta reglementarile legale alegand – SMART BILL – INCEARCA-L GRATUIT!

2 COMENTARII

  1. unde pot gasi un job in tr-o firma de contabilitate din Romania.Anexez cv, daca am o adresa de mail valida

  2. sunt informatii contabile foarte bune.Dar eu dsi mi-am facut conturi pe facebook, mi le sterg fapt pentru care sunt multumita ca le primesc pe mail

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!