AcasăCodul munciiCNAS - precizări privind validarea calității de asigurat pentru salariați (IMPORTANT)

CNAS – precizări privind validarea calității de asigurat pentru salariați (IMPORTANT)

Salariații și coasigurații acestora fac dovada calității de asigurat cu : Adeverința eliberată de angajator – utilizarea modelului publicat in M.O.685/19.09.2014 este obligatorie.

Salariații și coasigurații acestora apar asigurați în baza de date exclusiv pe baza raportărilor efectuate de către angajatori către ANAF și ulterior, retransmise de către ANAF la CASMB, salariații CASMB neintervenind în declarațiile acestora.

În situațiile în care salariații, urmare interogării sistemului informatic, nu apar asigurați, este necesară prezentarea salariatului sau a angajatului care întocmește declarațiile D112 la biroul Declarații al CAS (judetean – n.r.) – fie cu adeverința de salariat , fie cu D112 (în situația în care mai mulți salariați ai aceluiași angajator se regăsesc în această situație) în vederea identificării pe CUI si CNP a erorilor de transmitere/întocmire a D112

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

În vederea evitării aglomerației și timpilor mari de așteptare la birourile de specialitate, în cazul unei liste mai mari de zece persoane salariate pentru care apar erori de validare prin declarația D112, solicitarea se înregistrează prin registratură urmând a se răspunde în termenul legal prevăzut de Legea 233/2001.

Sursa – colegii de pe grup Salarizare.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

2 COMENTARII

  1. Dar de ce sa nu pierdem noi ( angajatorii, contabilii ) timpul ????
    Nu ar fi fost mai simplu sa puna la dispozitie o adresa de email, sa putem transmite aceste situatii ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!