Bonul de predare, transfer, restituire (cod 14-3-3a) – informații utile și recomandări

0
366

In conformitate cu Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2.634/05.11.2015 privind documentele financiar-contabile, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 910 din 09 decembrie 2015, dar tinand cont si de anexele acestuia, publicate în Monitorul Oficial, Partea I nr. 910bis din 09 decembrie 2015:

Bonul de predare, transfer, restituire (pentru produse finite, materiale refolosibile, semifabricate, materiale nefolosite) serveşte ca:

– document justificativ pentru încărcare/descărcare în/din gestiune;
– document justificativ de înregistrare în contabilitate.

Raportandu-ne la situatia destul de frecventa a unui volum crescut de activitate, se recomanda folosirea unei solutii moderne de facturare, si gestiune – cum este Smart Bill – solutie ce te ajuta la intocmirea automata a unor astfel de documente, de cate ori ai nevoie.

În situaţia în care – BONUL DE PREDARE, TRANSFER, RESTITUIRE – se foloseşte ca bon de predare la magazie a produselor finite, materialelor refolosibile, semifabricatelor, materialelor nefolosite se întocmeşte pe măsura predării acestora la magazie, de către secţie, atelier etc.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Suntem siguri ca oricine ar prefera, avand in vedere ciclicitatea acestor situatii, ca tot acest proces intern – de la materii prime la produsul final – sa se desfasoare, din punct de vedere al documentatiilor, prin intermediul unui soft de de facturare si gestiune precum – Smart Bill .

În cazul utilizării ca bon de transfer între două gestiuni aflate în incinta entităţii, bonul de predare, transfer, restituire se întocmeşte pe măsură ce se efectuează transferul. Transferul se efectuează numai între gestiuni din incinta aceleiaşi entităţi. În cazul gestiunilor dispersate teritorial se întocmeşte Aviz de însoţire a mărfii (cod 14-3-6A). facilitati oferite si de Smart Bill

În cazul utilizării ca bon de restituire se întocmeşte pe măsura restituirii la magazie a valorilor materiale.

NU UITATI – CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.