ATENȚIE (înregistrare la TVA) – va fi eliminată sintagma „nu justifică intenția și capacitatea de a desfășura activitate economică”

1
178

Procedura de înregistrare în scopuri de TVA va fi corelată cu modificările din Codul Fiscal. Printr-un proiect de ordin supus dezbaterii publice, Agentia Națională de Administrare Fiscală corelează prevederile „Procedurii de înregistrare, la cerere, în scopuri de TVA”, cu modificările recente ale Codului Fiscal 2017 .

Astfel, din cuprinsul actualei proceduri și din conținutul unor formulare va fi eliminată sintagma „nu justifică intenția și capacitatea de a desfășura activitate economică”.

De asemenea, este necesară stabilirea unei proceduri prin care să se asigure exercitarea, de către contribuabil, a dreptului de a fi ascultat, în situația în care administrația fiscală urmează să respingă cererea de reînregistrare în scopuri de TVA.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Reamintim că prin Legea 177/2017 privind aprobarea ordonanței de urgență a Guvernului nr. 3/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr 227/2015 privind Codul fiscaltext actualizat aici, au fost aduse modificări și prevederilor privind înregistrarea în scopuri de TVA, inclusiv în situația reînregistrării, după anulare.

NU AVEM INCA TEXTUL PROIECTULUI PENTRU A VI-L SUPUNE ATENTIEI.

Sursa – anaf.ro

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentCare este regimul fiscal al veniturilor obținute de o asociație de proprietari din exploatarea proprietății comune aparținând asociației ?
Articolul următorSinteza săptămânii 09.10.2017 – 13.10.2017 – modele utile pentru contabili, noi modificări legislative, ultimele intenții MFP-ANAF

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.