Cheltuielile cu premiile acordate salariaților sunt deductibile la calculul rezultatului fiscal?

0
377

Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal prevad ca premiile de orice fel reprezinta sumele primite pentru munca prestata ca urmare a contractului individual de muncă, a contractului colectiv de munca, precum si pe baza actului de numire si care sunt considerate venituri din salarii sau asimilate salariilor .

Codul fiscal prevede ca, cheltuielile cu salariile şi cele asimilate salariilor astfel cum sunt definite potrivit titlului IV din Codul fiscal sunt cheltuieli deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal.

Ca urmare, cheltuielile cu premiile acordate salariatilor sunt deductibile la calculul rezultatului fiscal.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala

– Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct. 12 al. (1) lit. a (iv) de la Titlul IV
– Legea nr 227 / 2015 articolul 25 al. 2 – link

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 22.08.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentOPANAF 2779/2017 – noul Formular 110 „Declarația de regularizare impozit reținut la sursă”
Articolul următorPlătitor de impozit specific cu inactivitate temporară – proceduri (speța oficiala de la ANAF)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.