AcasăProfit / venitOPANAF 2779/2017 - noul Formular 110 „Declarația de regularizare impozit reținut la...

OPANAF 2779/2017 – noul Formular 110 „Declarația de regularizare impozit reținut la sursă”

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 793 din 6 octombrie 2017 , a fost publicat – Ordinul preşedintelui ANAF nr. 2779 din 28 septembrie 2017 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului 110 „Declaraţia de regularizare/cerere de restituire privind impozitul pe venit reţinut la sursă” .

Precizări suplimentare (info via – AJFP Dambovita – institutie carei aii multumim pentur posibilitatea preluarii informatiilor):

– potrivit prevederilor art. 170 din Codul de procedură fiscală, în situaţia în care plătitorul a reţinut la sursă un impozit pe venit în cuantum mai mare decât cel legal datorat, restituirea acestuia se efectuează de către plătitor, la cererea contribuabilului depusă în termenul de prescripţie a dreptului de a cere restituirea.

– sumele restituite de către plătitor se regularizează de către acesta cu obligaţiile fiscale de acelaşi tip datorate în perioada fiscală în care s-a efectuat restituirea prin depunerea unei declaraţii de regularizare/cerere de restituire.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

– prin Ordinul 2779/2017 a fost aprobat modelul şi conţinutul formularului 110 „Declaraţia de regularizare/cerere de restituire privind impozitul pe venit reţinut la sursă” ce poate fi depusă de plătitorul de venit în vederea regularizării impozitului reţinut iniţial eronat.

– în situaţia în care, în urma regularizării rezultă diferenţe de recuperat de la bugetul de stat, formularul are rolul unei cereri de restituire, caz în care se va bifa pe formular rubrica prevăzută în acest scop.

PENTRU A DESCARCA OMFP 2779/2017 (INTEGRAL) – CLICK AICI

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!