Ștranduri și piscine amendate de ANAF cu 758.000 lei – ATENȚIE

0
280

În perioada 15-16 iulie 2017, ANAF, prin DGAF, a desfăşurat acţiuni de control operativ la societăţi care au în proprietate, administrare/gestiune bazine de înot, piscine, ştranduri sau spaţii similare destinate activităţilor de divertisment, petrecere a timpului liber, agrement etc., cu precădere a celor care înregistrează o intensificare a activităţii în sezonul estival (în aer liber).

Principalul obiectiv de control a vizat verificarea dotării cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF) şi modului de utilizare a acestora, respectiv a fiscalizării sumelor încasate din vânzarea de bunuri şi/sau prestarea de servicii direct către populaţie.

În urma acţiunilor de control desfăşurate au fost verificaţi 142 contribuabili, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 757.983 lei (amenzi şi confiscări), respectiv:

• s-au aplicat 180 sancţiuni contravenţionale principale (122 amenzi şi 58 avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de 713.627 lei;

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

• s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 44.356 lei, din care:

 sume (numerar) în valoare de 13.738 lei;
 venituri ilicite în valoare de 1.007 lei;
 bunuri în valoare de 29.611 lei (reprezentând în pondere semnificativă îmbracaminte).

AFLA DE LA NOI (DIN SECTIUNEA AFERENTA) – TOATE CONTROALELE CE VOR AVEA LOC IN PERIOADA URMATOARE – CLICK AICI

• s-a dispus suspendarea activităţii a 2 contribuabili (dintre care 1 pentru nerespectarea prevederilor OUG nr.28/1999 privind dotarea cu AMEF; 1 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.227/2015).

Sursa – ANAF – SERVICIUL COMUNICARE, RELAŢII PUBLICE ŞI MASS-MEDIA

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.