Ce a fost introdus în noul model al Declarației 300 – “Decont de taxă pe valoarea adăugată” ?

0
162

ANAF informează contribuabilii, persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA, că a fost aprobat un nou model al formularului 300 – “Decont de taxă pe valoarea adăugată” prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 591 / 2017 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului (300) „Decont de taxă pe valoarea adăugată”, publicat în Monitorul Oficial Nr. 94 din 1 februarie 2017 .

Acest nou model al “Decontului de taxă pe valoarea adăugată” se utilizează începând cu declararea obligaţiilor fiscale aferente primei perioade fiscale din anul 2017.

Actualizarea formularului 300 şi modului de completare al acestuia, prin OPANAF nr. 591/2017, a fost realizată urmare modificărilor aduse Codului fiscal la titlul VII “Taxa pe valoarea adăugată” prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 84/2016 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul financiar-fiscal, şi a modificării cotei standard de TVA, începând cu 1 ianuarie 2017, de la 20% la 19%.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Principalele modificări constau în introducerea :

– A două rânduri noi, respectiv rândul 26. „Compensaţia în cotă forfetară pentru achiziţii de produse şi servicii agricole de la furnizori care aplică regimul special pentru agricultori” şi rândul 27. „Regularizări privind compensaţia în cotă forfetară”, urmare introducerii în Codul fiscal la Titlul VII “Taxa pe valoarea adăugată” Capitolul XII „Regimuri speciale” a “Regimului special pentru agricultori”

– unei secţiuni noi “Facturi emise, conform art. 11 alin. (6) şi (8) din Codul fiscal, după înregistrarea în scopuri de TVA pentru operaţiuni efectuate în perioada în care codul de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat”.

Sursa (cu multumiri) – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi

Articolul precedentCodul Muncii sau Legea 53/2003 – versiune actualizată la februarie 2017 (gratuit și editabil)
Articolul următorDividendele repartizate în 2016, pentru care s-a reținut și plătit impozit, care nu au fost plătite asociaților – se raportează în D 205

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.