AcasăDeclaratii anualeDividendele repartizate în 2016, pentru care s-a reținut și plătit impozit, care...

Dividendele repartizate în 2016, pentru care s-a reținut și plătit impozit, care nu au fost plătite asociaților – se raportează în D 205

INTREBARE – Dividendele repartizate în 2016, pentru care s-a reținut și plătit impozit, care nu au fost plătite asociaților – se raportează în Declaratia 205 in anul 2017 ?

RASPUNS – În instrucţiunile privind completarea formularului 205 “Declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă, veniturile din jocuri de noroc şi câştigurile/pierderile din investiții, pe beneficiari de venit”, se precizează următoarele: “Impozitul aferent dividendelor distribuite, dar care nu au fost plătite acţionarilor sau asociaţilor până la sfârşitul anului în care s-au aprobat situaţiile financiare anuale se cuprinde în declaraţia aferentă perioadei în care a avut loc aprobarea situaţiilor financiare anuale“.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Ca urmare impozitul reţinut în anul 2016 aferent dividendelor repartizate (chiar şi neplătite acţionarilor) se declară în formularul 205 pe care aveţi obligaţia să-l completaţi şi să-l depuneţi până în ultima zi a lunii februarie inclusiv, 2017.

ATENŢIE : Impozitul aferent dividendelor distribuite, dar care nu au fost plătite acţionarilor sau asociaţilor până la sfârşitul anului în care s-au aprobat situaţiile financiare anuale se cuprinde în declaraţia aferentă perioadei în care a avut loc aprobarea situaţiilor financiare anuale.

ALTE ARTICOLE DE INTERES:

– Declarația 205 – info termen limită de depunere în anul 2017 (precizări utile și gratuite) – click aici
– Cine are obligația să completeze și să depună D 205 în anul 2017 ? – click aici
– ATENȚIE – plătitorii de venituri din salarii și asimilate salariilor nu mai depun “Declarația 205” în 2017 (pentru venituri 2016) – CLICK AICI
– Cum se rectifică declarația 205 – depusa eronat în anul 2017 ? – click aici
– Veniturile din arendare, precum și cele realizate de zilieri nu se declară în Formularul 205 (D 205) – CLICK AICI
– Unde şi cum se depune declarația 205 în anul 2017? – click aici

Sursa – ANAF FB

8 COMENTARII

  1. […] – Declarația 205 – info termen limită de depunere în anul 2017 (precizări utile și gratuite) – click aici – Cine are obligația să completeze și să depună D 205 în anul 2017 ? – click aici – ATENȚIE – plătitorii de venituri din salarii și asimilate salariilor nu mai depun “Declarația 205” în 2017 (pentru venituri 2016) – CLICK AICI – Cum se rectifică declarația 205 – depusa eronat în anul 2017 ? – click aici – Veniturile din arendare, precum și cele realizate de zilieri nu se declară în Formularul 205 (D 205) – CLICK AICI – Unde şi cum se depune declarația 205 în anul 2017? – click aici – Dividendele repartizate în 2016, pentru care s-a reținut și plătit impozit, care nu au fost plătite asociaților – se raportează în D 205 – click aici […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!