Contribuabilii care nu depun la termen declarația de înregistrare fiscală vor fi înregistrați din oficiu – ATENȚIE

0
164

ANAF face cunoscut faptul că persoanele fizice, persoanele juridice, entitățile fără personalitate juridică, precum și sediile secundare care au obligația înregistrării ca plătitori de impozit pe salarii, care nu depun în termenele prevăzute de legislația în vigoare declarația de înregistrare fiscală vor fi înregistrate fiscal din oficiu, sau la cererea altei autorități care administrează creanțe fiscale.

Procedura de înregistare fiscală din oficiu nu se va aplica persoanelor fizice care dețin cod numeric personal și sunt supuse impozitului pe venit, cu excepția persoanelor fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

În acest sens, s-a întocmit „Proiectul de ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscalã pentru aprobarea Procedurii de înregistrare fiscală, din oficiu sau la cererea unei autorități care administrează creanțe fiscale, a unui subiect care nu și-a îndeplinit obligația de înregistrare fiscală conform legii“.

Sursa (cu multumiri) – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sălaj

Articolul precedentANAF propune actualizarea procedurii de rambursare a TVA achitate în România, de persoanele impozabile stabilite în alte state membre UE
Articolul următorNedepunere bilanț/situații financiare la 31.12.2015 – informare ANAF cu privire la termen limită nou (ATENȚIE)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.