AcasăSituatii financiare anualeNedepunere bilanț/situații financiare la 31.12.2015 - informare ANAF cu privire la termen...

Nedepunere bilanț/situații financiare la 31.12.2015 – informare ANAF cu privire la termen limită nou (ATENȚIE)

ANAF invita toti contribuabilii din tara, care au obligatia depunerii, dar care inca nu si-au depus situatiile financiare anuale la 31.12.2015, conform listelor publicate pe site-ul fiecarei DGRFP/AJFP, ca in termen de 15 zile de la emiterea prezentei (n. r. – 05.10.2015) sa depuna situatia financiara pentru anul 2015 sau declaratia de inactivitate in forma electronica (program ANAF pdf – click aici), in situatia in care societatea nu a desfasurat activități economice de la infiintare pana la 31.12.2015.

ANAF atentioneaza contribuabilii (puteti descarca comunicatul la finalul articolului) ca nerespectarea reglementarilor emise de Ministerul Finantelor Publice cu privire la obligatia de intocmire si depunere la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice a Situatiilor financiare anuale constituie contraventie.

DOCUMENTE SI RESURSE UTILE PENTRU INTOCMIRE CORECTA DOSAR BILANT LA 31.12.2015 (MODELE) – CLICK AICI

Totodata, ANAF informeaza ca, potrivit Legii 152/2015 “art.237 – (1) La cererea oricarei persoane interesate, precum si a Oficiului National al Registrului Comertului, tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii in cazurile in care:

a) societatea nu si-a depus situatiile financiare anuale si, dupa caz situatiile financiare anuale consolidate, precum si raportarile contabile la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, in termenul prevazut de lege, daca perioada de intarziere depaseste 60 de zile lucratoare;
b) societatea nu si-a depus la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, in termenul prevazut de lege, declaratia ca nu a desfasurat activitate de la constituire, daca perioada de intarziere depaseste 60 de zile lucratoare”.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Sursa (cu multumiri) – Administratia Judeteana a Finantelor Publice Maramureslink adresa


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura