AcasăGeneralCasele de amanet se încadrează în categoria entităților exceptate de la aplicarea...

Casele de amanet se încadrează în categoria entităților exceptate de la aplicarea prevederilor Legii nr.70/2015 ?

Conform art. 1 alin.(2) din Legea nr.70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, prevederile prezentului capitol nu se aplică:


– Trezoreriei Statului,
– instituţiilor de credit,
– instituţiilor emitente de monedă electronică,
– instituţiilor care prestează servicii de plată, autorizate de Banca Naţională a României sau autorizate în alt stat membru al Uniunii Europene şi notificate către Banca Naţională a României, potrivit legii,
– instituţiilor financiare nebancare şi entităţilor care efectuează operaţiuni de schimb valutar, definite potrivit legii, pentru operaţiunile specifice activităţii pentru care acestea au fost autorizate,
– operatorilor din domeniul jocurilor de noroc.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Activitatea privind institutiile financiare nebancare este reglementată prin Legea nr.93/2009 privind instituţiile financiare nebancare, care la art.14 alin. (1) lit.d) reglementeaza faprtul ca instituţiile financiare nebancare pot desfăşura următoarele activităţi de acordare de credite cu primire de bunuri în gaj, respectiv amanetare prin case de amanet.

Ca atare casele de amanet functioneaza ca instituitii financiare nebancare si se incadreaza in exceptia prevazuta la art. 1 alin.(2) din Legea nr.70/2015.

Baza legala – Legea nr 70 / 2015 articolul art.1 al.2, Legea nr 93 / 2009 articolul art.14 al.1 lit.d

Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor.

Sursa – anaf.ro (Speta publicata la data 9.06.2015)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!