AcasăDeclaratii anualeDeclaratia 101 - cine are obligatia depunerii acesteia pana la 25.02.2014 (info...

Declaratia 101 – cine are obligatia depunerii acesteia pana la 25.02.2014 (info oficial)

ANAF reaminteste contribuabililor plătitori de impozit pe profit care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice si a cartofului, pomicultură si viticultură si organizatiilor nonprofit că au obligatia de a depune Declaratia 101 ”Declaratie privind impozitul pe profit” si de a plăti impozitul pe profit până la data de 25 februarie 2014.

Declaratia se depune la organul fiscal competent pentru administrarea creantelor fiscale datorate de către contribuabil. În cazul în care plătitorul corectează declaratia depusă, declaratia rectificativă se întocmeste pe acelasi model de formular, înscriind “X” în spatiul special prevăzut în acest scop.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

La completarea formularului se au în vedere prevederile Legii nr. 571/2003, cu modificările si completările ulterioare, ale Hotărârii Guvernului nr.44/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările si completările ulterioare, precum si deciziile Comisiei fiscale centrale constituite la nivelul Ministerului Finantelor Publice.

Declaratia privind impozitul pe profit se completează cu ajutorul programului de asistentă. Formularul se depune la organul fiscal competent, în format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, însotit de formatul hârtie, semnat si stampilat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distantă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Declaratia 101 – PDF inteligent negesar generarii (pentru raportare an 2013) – vers. 2.0.1/2014 – click aici

Sursa – DGFP Vrancea

2 COMENTARII

  1. Da bine… dar cu certificarea unui consultant fiscal sau se poate fara? Cum a ramas? Asta era informatia care o asteptam. Cine are obligatia certificarii D101 cu consultant fiscal?

  2. Certificarea declaratiilor de impozit pe profit nu se va mai aplica in acest an. Certificarea declaratiilor fiscale va fi obligatorie doar pentru rectificativele care prezinta diferente de declarare de peste 10.000 de lei. Eu asta stiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!