Subventii acordate cursantilor in proiectele finantate prin POS DRU 2007-2013 – nu se impoziteaza

0
226

Intrebare

Care este tratamentul fiscal aplicabil formelor de sprijin reprezentand subventii acordate in cadrul operatiunilor finantate prin Programul operational sectorial „Dezvoltarea resurselor umane 2007-2013”, in bani si in natura, primite de catre cursanti pentru participarea la cursuri, precum si a burselor acordate in cadrul acestui program?

Raspuns

In conformitate cu prevederile art.42 lit.a) din Codul fiscal, nu sunt impozabile „ajutoarele, indemnizatiile si alte forme de sprijin cu destinatie speciala, acordate din bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, bugetele locale si din alte fonduri publice, inclusiv cele din fonduri externe nerambursabile, precum si cele de aceeasi natura primite de la alte persoane, cu exceptia indemnizatiilor pentru incapacitate temporara de munca.”

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Potrivit prevederilor punctului 4^2 din Normele metodologice date in aplicarea art.42 lit.a) din Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr.44/2004, astfel cum a fost modificata si completata prin Hotararea Guvernului nr.670/2012, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, ParteaI, nr.481/13.VII.2012, in categoria veniturilor neimpozabile se cuprind si formele de sprijin acordate in cadrul operatiunilor finantate prin Programul operational sectorial „Dezvoltarea resurselor umane 2007 – 2013”, in bani si in natura, primite de catre cursanti pentru participarea la cursuri, precum si bursele acordate in cadrul acestui program.”

Baza legala – Legea nr 571 / 2003 articolul 42 lit. a

Sursa – anaf.ro – care precizeaza ca „Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor.”

Articolul precedentHG 77/2014 – modificarea şi completarea Normelor Metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal
Articolul următorDeclaratia 101 – cine are obligatia depunerii acesteia pana la 25.02.2014 (info oficial)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.