Jocurile de noroc caracteristice cluburilor de poker – organizare si exploatare (info oficial)

0
169

In Monitorul Oficial nr. 545 din 28 august 2013, a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 644/2013 care modifică şi completează Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 870/2009 .

Prin acest act normativ au fost introduse prevederi referitoare la jocurile de noroc caracteristice cluburilor de poker, pe care le prezentăm în articolul de mai jos.

Activităţile caracteristice cluburilor de poker au fost cuprinse în categoria activităţilor pentru care se poate solicita obţinerea licenţei de organizare a jocurilor de noroc.

Jocurile de noroc caracteristice cluburilor de poker se desfăşoară în spaţii corespunzătoare, în care exploatarea jocurilor de noroc este realizată la mese speciale, caracteristice jocului de poker, folosind mijloace de joc specifice.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

Jocurile de noroc caracteristice cluburilor de poker se pot organiza numai în imobile care nu au destinaţia de locuinţă.

Exploatarea jocurilor de noroc caracteristice cluburilor de poker este permisă numai în situaţia în care spaţiul respectiv este înregistrat ca punct de lucru de către organizatorul activităţii la oficiul registrului comerţului.

Valoarea minimă a capitalului social subscris şi vărsat la data solicitării cererii de obţinere a licenţei de organizare a acestor jocuri de noroc este de 50.000 lei. Pentru acoperirea riscului de neplată a obligaţiilor faţă de bugetul general consolidat, organizatorii de jocuri de noroc caracteristice cluburilor de poker trebuie să constituie un fond de garanţie pentru fiecare locaţie autorizată în parte în valoare de 70.000 lei pentru Bucureşti şi 35.000 lei pentru locaţiile din ţară, dar nu mai mult de 105.000 lei.

Organizatorii de jocuri de noroc caracteristice cluburilor de poker permit accesul în locaţiile autorizate pe baza unui bilet de intrare în valoare de 10 lei. Sumele încasate pe baza biletului de intrare constituie venit la bugetul de stat şi se virează în totalitate până la data de 25 inclusiv a lunii următoare, pentru luna anterioară.

Cluburile de poker vor avea o dotare tehnică de bază şi complementară, inclusiv cărţi de joc, la nivelul practicat pe plan internaţional.

Regulamentul jocurilor şi cel de ordine interioară trebuie să conţină prevederi obligatorii privind procedurile şi competenţele referitoare la: aprovizionarea, păstrarea, circulaţia internă, dotarea minimală, proceduri standard de operare a acestor jocuri. Un exemplar al regulamentului de ordine interioară va fi în permanenţă la sediul clubului şi va fi prezentat la cerere organelor de control.

Organizatorii de jocuri de noroc caracteristice cluburilor de poker au obligaţia să organizeze şi să conducă contabilitatea conform prevederilor legale în vigoare.

Sursa – www.finantevalcea.ro

Articolul precedentDovada eliberată sindicatelor conform prevederilor art. 53 alin. 3 din Legea dialogului social nr. 62/2011, republicată
Articolul următorNegocierea contractului colectiv de muncă – info atributii reprezentanti plus alte clarificari utile (oficial)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.