AcasăNewsCodul Fiscal a fost modificat din nou azi (12.12.2012) de Guvern

Codul Fiscal a fost modificat din nou azi (12.12.2012) de Guvern

In sedinta de azi a Guvernului a fost adoptata o noua ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea și completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal.

Adoptarea acestui act normativ a fost determinată de necesitatea implementării unor măsuri pentru înlăturarea cauzelor ce au determinat declanșarea procedurilor de infringement din domeniul antrepozitelor fiscale pentru depozitarea produselor accizabile. Ordonanța de urgență vizează, in perspectiva Guvernului, armonizarea legislației naționale cu prevederile europene în acest domeniu.

Astfel, in urma noii ordonante, va fi permisă autorizarea antrepozitelor fiscale pentru depozitarea alcoolului etilic și băuturilor alcoolice și vor fi eliminate restricțiile privind autorizarea antrepozitelor fiscale pentru depozitarea produselor energetice și a produselor din tutun prelucrat.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

De asemenea, se are în vedere ca termenul de valabilitate a autorizației de antrepozit fiscal să fie de trei ani.

Garanția pentru antrepozitele fiscale de depozitare nou înființate va reprezenta 6% din valoarea accizelor aferente tuturor intrărilor de produse accizabile estimate la nivelul unui an. Proiectul vizează, de asemenea, atingerea nivelului minim al accizelor la motorină începând cu 01 ianuarie 2013 în cuantum de 391,00 euro/tonă, față de nivelul actual de 374,00 euro/tonă.

Sursa – gov.ro


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura