Modul de calcul si de plata al contributiei la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate

2
171

Pe site-ul CAS Mures, a fost publicata o informare conform art. 222 din Legea 95/2006 cu modificarile si completarile ulterioare. Aceasta precizeaza ca in conformitate cu prevederile art.211, alin.(1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, sunt asigurati toti cetatenii români cu domiciliul în tara, precum si cetatenii straini si apatrizii care au solicitat si au obtinut prelungirea dreptului de sedere temporara sau au domiciliul în România si fac dovada platii contributiei la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate (FNUASS).

Contributia pentru asigurarile sociale de sanatate este obligatorie; refuzul de a achita sumele datorate fondului sau neglijarea platii acestora reprezinta o încalcare a legii si se sanctioneaza corespunzator.

Pentru anul 2011, potrivit Legii nr.286/2010, legea bugetului de stat pe anul 2011, cotele de contributii pentru asigurarile de sanatate prevazute de Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, au fost stabilite astfel:

– 5,2% pentru cota datorata de angajatori, prevazuta la art. 258 din Legea nr. 95/2006, cu modificarile si completarile ulterioare;
– 10,7% pentru cota datorata de persoanele prevazute la art. 259 alin. (6) din Legea nr. 95/2006, cu modificarile si completarile ulterioare;
– 5,5% pentru celelalte categorii de persoane care au obligatia platii contributiei direct sau cu plata din alte surse.”

via – http://www.casmures.ro/

Articolul precedentCe trebuie sa rezulte din declaratia scrisa a gestionarului raspunzator de gestiunea bunurilor
Articolul următorNoul proiect de OUG pentru modificarea si completarea Codului Fiscal

2 COMENTARII

  1. buna ziua
    Va rog sa-mi spuneti care este salriul minim pe economie in anul 2012 pentru studii superioare si daca este obligatoriu si firmele private ( say se stabileste prin negociere , putind fi si sub salariul minim )
    multumesc mult

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.