Înscrieri GEJ 2012 – informatii utile

1
233

Dupa cum stiti, in conformitate cu Normele 1044/2010 privind îmbunătăţirea activităţii de expertiză contabilă judiciară, “Expertizele contabile judiciare sunt efectuate de experţii contabili, membri ai Corpului, înscrişi în GEJ”.

Înscrierea în GEJ se poate solicita de către membrii activi ai Corpului, experţi contabili, care au viza la zi, în urma susţinerii şi promovării unui test de verificare a cunoştiintelor -îindeplinind cumulativ condiţiile prevăzute de art. 2 din Normele mai sus amintite.

PENTRU TEXTUL INTEGRAL AL NORMELOR 1044/2011 – CLICK AICI

Cererile în vederea înscrierii în GEJ şi susţinerii testului de verificare a cunoştiinţelor se depun la sediul filialei judetene, însoţite de “Fişa de opţiuni”, în perioada 07.10-24.11.2011, pentru prima sesiune şi până la data de 08.12.2011 pentru cea de-a doua sesiune.

Cei care nu au depus cererea în aceste perioade au posibilitatea să depună cererea privind înscrierea în GEJ doar în anul următor în aceeaşi perioadă. Odată cu depunerea cererii se va achita suma de 15 lei necesară corectării testelor şi confecţionării legitimaţiilor de expert contabil judiciar, şi se va depune 1 (una) fotografie (dimensiuni ¾ cm) în vederea confecţionării legitimaţiei.

Testarea se va susţine în data de 03 decembrie 2011 orele 09.00, respectiv o a doua sesiune (pentru experţii contabili care, din diferite motive, nu se pot prezenta în prima sesiune sau nu au promovat testul – art. 3 alin. (3) din Normele mai sus amintite) in 17 decembrie 2011 orele 09.00. Locaţia susţinerii testului va fi sala de curs de la sediul filialei.

Testarea se va susţine sub forma unui test grilă format din 50 de întrebări, cu 3 (trei) variante de răspuns din care 1 (una) corectă fiecare întrebare fiind apreciată cu 2 (două) puncte, timpul afectat completării testului fiind de 2 ore. Punctajul minim este de 70 (şaptezeci) puncte. Testele grilă le găsiți aici .

NOTĂ: Experţii contabili care nu obţin viza anuală pentru exercitarea profesiei în termenul prevăzut de Normele Corpului – respectiv până la 31 ianuarie 2012 – NU vor fi înscrişi în GEJ în anul 2012 dar testul îşi păstrează valabilitatea pentru anul următor. De asemenea, neîndeplinirea obligaţiilor faţă de Corp în anul 2012 atrage dupa sine radierea din GEJ din oficiu – art. 20 din Normele mai sus amintite.

Cererea privind înscrierea în GEJ, fişa de opţiuni şi tematica şi bibliografia în vederea susţinerii testului le găsiţi aici (cerere) si aici (fisa optiuni).

TEMATICA SI BIBLIOGRAFIE EXAMEN GEJ 2011 – CLICK AICI

NOTĂ: Experţii contabili care s-au înscris în GEJ în anul 2011 nu participă la testare anul acesta.

Sursa – http://www.ceccarbh.ro/inscrieri-gej-2012/

Articolul precedentCine nu are obligaţia utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale (actualizat 2011)
Articolul următorAnunt ITM referitor la modificarea sau stergerea sporurilor in Revisal 5.0.6

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.