Cum depunem electronic (online) „Declaratia 300” pe anaf.ro – indrumar util

9
477

Avand in vedere ca incepand cu 25.08.2011, declaratiile fiscale se depun numai prin mijloace electronice, adica numai online, ne-am gandit ca dupa indrumarul privind depunerea D 112 – detalii aici – ar fii util unul si pentru depunerea D 300.

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa accesati – http://www.anaf.ro/ – iar apoi sa dati click pe sectiunea „Declaraţii electronice”, indicata si in imaginea de mai jos.

In sectiunea „Declaraţii electronice”, trebuie sa procedati dupa caz astfel:
– daca programul vostru de contabilitate nu va completeaza automat D 300, atunci trebuie sa mergeti la sectiunea „Descărcare declaraţii”, numerotata la sageata 1 din imaginea de mai jos, de unde descarcati ultima versiune in PDF pentru „Declaratia 300”. Practic trebuie sa rulati pagina mai jos si sa luati PDF-ul pentru D 300 situat pe prima pozitie (urmat de alte versiuni anterioare ale D 300). DUPA COMPLETAREA D 300 MERGETI LA SECTIUNEA „Transmitere declaraţii” SI URMATI INSTRUCTIUNILE DE MAI JOS.
– daca programul vostru de contabilitate va completeaza automat D 300, dupa generarea ei din program trebuie sa mergeti la sectiunea „Transmitere declaraţii”, numerotata la sageata 2 din imaginea de mai jos.

Dupa ce ati dat click pentru sectiunea „Transmitere declaraţii”, mergeti la casuta „Alegeti fisierul:”, click pe „Browse”(1), alegeti PDF-ul cu D 300 de pe PC-ul vostru si apoi dati „Trimite”(2) – dupa cum aveti ilustrat si in imaginea de mai jos.

ATENTIE – FISIERUL PDF PENTRU DECLARATIA 300 (CE URMEAZA A FII TRANSMIS ONLINE) – TREBUIE SA AIBA DENUMIREA „300_LLAA_JCODFISCAL” – UNDE LL=LUNA (DE EX. 07) SI AA=ANUL (DE EX. 11) – LUCRU INDICAT SI IN FISIERUL PDF PENTRU D 300, MAI EXACT PE ULTIMA PAGINA (DREAPTA JOS).

DUPA TRIMITEREA DECLARATIEI 300, SITE-UL ANAF VA FURNIZA UN INDEX, PE CARE TREBUIE SA IL SALVATI/NOTATI PENTRU A VERIFICA ULTERIOR STAREA DECLARATIEI DEPUSA. PENTRU VERIFICAREA STARII D 300 DEPUNSA, ACCESATI LINK-UL URMATORCLICK AICI .

9 COMENTARII

 1. @admin, scuza-ma ca insist:
  – dar este imperios necesar ca recipisa de transmitere a declaratiilor (100, 112, 300 si ce va mai urma…)sa fie „printata” si anexata la declaratie. Este dovada luata in considerare de un eventual control. Daca ii arati pe net, daca ii dai numarul de inregistrare nu este suficient, nu sta de vorba cu tine, iar amenda este pentru „nedepunere” declaratii.
  -atentie la varianata de declaratie (100 si 300) de pe site ANAF, sa fie ultima varianta, altfel nu ti-o primeste. In aplicatia cu declaratii, cea pentru depunere la ghiseu, nu este actualizata pentru depunere online.
  -eu am trimis luna trecuta si D100 si se face la fel ca si pentru D300; de fapt toate sunt dupa acelasi tipar, doar atentie la varianta.
  -cu Mozilla si IE am intampinat probleme la transmitere si preluare confirmari si recipise. Doar cu Opera nu am avut probleme si va sfatuiesc sa-l folositi.

 2. „Avand in vedere ca incepand cu 25.08.2011, declaratiile fiscale se depun numai prin mijloace electronice…”

  Obligativitatea nu se referă numai la declaraţia unică? Va deveni obligatorie şi pentru restul declaraţiilor?

 3. @danjoe – multam ca de fiecare data pentru precizari, si nu te scuza pentru interventiile tale. noi chiar am vrea sa avem mai multi membrii ca si tine. si noi am intampinat probleme cu Mozilla, dar asta este din cauza site-urilor lor, insa cu IE a fost OK.

  @peter – este deja obligatorie pentru aproape toate.

 4. Nu este obligatorie depunerea on line decit pentru d 112.Exista un proiect pe site anaf pentru pregatirea depunerii on line a declaratiei d 394 si lunar in loc de semestrial(dar e inca doar proiect)

 5. S-a modificat Ordinul 2520/2010? Parcă era obligatorie numai pentru contribuabilii mari şi mijlocii, sau greşesc?

 6. dar daca trimiti 300-le online, iti da nr de inregistrare? si apoi mai trebuie verificata starea? (cum se face la 112? multumesc frumos!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.