OG 14/2011 – exceptii noi de la dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale

0
151

In Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 604/26.08.2011, a fost publicată Ordonanţa Guvernului nr. 14 din 24.08.2011 pentru completarea art. 2 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Aceasta prevede ca – În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, și al art. 1 pct. III.4 din Legea nr. 131/2011 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe, Guvernul României adoptă prezenta ordonanță.

Articol unic. — La articolul 2 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 75 din 21 ianuarie 2005, cu modificările și completările ulterioare, după litera s) se introduce o nouă literă, litera ș), cu următorul cuprins:
— „ș) serviciile de transport feroviar public de călători în trafic intern și internațional, prestate de societăți comerciale persoane juridice române.”

In concluzie, potrivit acestui act normativ, sunt exceptaţi de la dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale persoanele juridice române care prestează servicii de transport feroviar public de călători în trafic intern şi internaţional.

De reţinut! Prevederile ordonanţei intră în vigoare în trei zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Info si via – www.finantevalcea.ro

Articolul precedentCum depunem electronic (online) „Declaratia 300” pe anaf.ro – indrumar util
Articolul următorNoul Revisal incepand cu august 2011 – recapitulare articole postate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.